Spiknutí proti kokosovému oleji

Loading...

Během víkendu se objevila zpráva, díky které se znovu rozhostila únavná, otřepaná a vědecky zastaralá válka proti zdravým tukům.

Za touto zprávou stojí Americká asociace srdce (zkratka v angl. AHA), která tvrdí, že kokosový olej je prý nějakým způsobem škodlivý pro zdraví srdce a cév.

Nezapomínejme ale, že právě AHA je organizace nevzdělaná a nekompetentní v oblasti výživy.

Byla to právě AHA, která dlouhá desetiletí tvrdila pacientům se srdečními chorobami, že mohou konzumovat neomezeně dlouho a neomezené množství průmyslově zpracovaného cukru a umělých sladidel, pokud nezkonzumujeme ani jeden gram tuku.

Právě AHA prohlásila všechny tuky za nezdravé, včetně „zdravých“ rostlinných tuků, které najdeme například v avokádu, lněných semínkách a v chia semínkách.

A teď AHA znovu používá svůj starý trik a vyhlašuje válku kokosovému oleji. Důvod je zřejmý – kokosový olej pomohl milionům Američanů se uzdravit a přestat užívat léky. Léky, které vyrábějí tytéž společnosti, které nalévají miliony dolarů do společnosti AHA.

Jelikož se kokosový olej začíná stále více používat většinovou populací, dělá to čáru přes rozpočet zkorumpovaným společnostem, které profitují z velkého výskytu srdečních infarktů.


Náš tip: Stop Candidě: Jak porazit kvasinkovou infekci a zbavit se únavy, migrén, potravinových alergií a množství dalších zdravotních problémů.Tyto společnosti závisí na tom, aby lidé onemocněli a zůstali nemocní právě z důvodu konzumace silně průmyslově zpracovaných potravin, které neobsahují žádné skutečné živiny.

Avšak úsilí o propagandu ze strany AHA lze snadno prokouknout. Dnes už není snadné někoho jen tak oklamat.

Jen lidé, kteří nemají o výživě absolutně žádnou představu, mohou uvěřit něčemu, co AHA (či přesněji v tomto případě AMA – Americká lékařská asociace) řekne o výživě, zdraví či prevenci před nemocemi.

Jakákoli organizace, kterou sponzoruje velký farmaceutický průmysl, nemůže být již ze své podstaty ničím jiným než sdružením prostitutek, které budou prosazovat jen zájmy farmaceutických firem.

A lékaři celostní medicíny se bouří proti ignorujícím a nebezpečným prohlášením ze strany AHA, jejichž účelem ve skutečnosti není prevence, ale přispívání k šíření srdečních onemocnění.

Kromě mých slov vám níže v článku přináším exkluzivní výňatek z komentáře Jacka Wolfsona. Jack Wolfson je členem Americké univerzity kardiologie (FACC) ve Washingtonu, lékařem osteopatie, autorem knihy The Paleo Cardiologist (Paleo kardiolog) a zakladatelem internetového blogu TheDrsWolfson.com.

Přečtěte si jeho vyjádření k nesmyslnému útoku organizace AHA na kokosový olej…

Spiknutí proti nasyceným tukům

autor Jack Wolfson, člen Americké univerzity kardiologie, osteopat

Slyšeli jste už, že podle nejnovějšího výzkumu kokosový olej zvyšuje riziko vzniku srdečního infarktu? Ne? To je v pořádku, protože to není pravda a podobný výzkum ani nebyl proveden.

Ale Americká asociace srdce (AHA) hlásá tento nesmysl už od 70. let. Podle ní nasycené tuky jsou tím největším zlem, pokud jde o kardiovaskulární onemocnění.

A zpravodajská média tento názor živí ještě více, protože média jsou do značné míry finančně závislá na svých inzerentech.

Můžeme z toho vinit zpravodajská média korporativní Ameriky i s jejich falešnými zprávami a informacemi. Jsou to právě korporace, kdo řídí lobbistické skupiny, jakou je i AHA.

Přesně tak, jak jsem řekl. AHA je lobbistická skupina. Každý rok inkasuje téměř 1 miliardu dolarů za to, že prosazuje zájmy velkého farmaceutického a zemědělského průmyslu.

Malý prodejce kokosového oleje a chovatel dobytka chovaného na pastvinách nemají za sebou žádné lobbování.

Už bylo dost těchto politických a kapitalistických prohlášení.

Co jsou nasycené tuky?

Zaprvé, chci vám přesně vysvětlit, co jsou to nasycené tuky. To, co máme na mysli, když hovoříme o tuku, je ve skutečnosti drobná sloučenina, kterou nazýváme triacylglycerol.

Tři znamená 3. Takže 3 mastné kyseliny jsou navázány na řetězec glycerinu. Tyto mastné kyseliny mohou být mono-nenasycené, poly-nenasycené nebo nasycené.

Z nějakých důvodů jsou mono-nenasycené a poly-nenasycené mastné kyseliny považovány za zdravé, ale nasycené tuky jsou stále považovány za nebezpečné.

Je to však tentýž nasycený tuk, který se nachází v prsních žlázách každé kojící samice – u zvířat, ale i u člověka.

A je to tentýž nasycený tuk, který se nachází ve vejcích. Je to živina, na níž vyrůstají všichni ptáci a plazi – zkuste odchovat slepice na ovesné kaši.

A zadruhé, člověk jedl nasycené tuky miliony let. Jelikož člověk byl lovec a sběrač, po celou svou historii jedl maso a/nebo mořské živočichy a plody. Všechna zvířata jedí maso, mořské živočichy a plody a hmyz.

Loading...

Kdy se nasycené tuky staly pro nás nebezpečnými?

V polovině 20. století lékaři začali zkoumat koronární povlak, který našli v tepnách srdce. Tento povlak v sobě obsahoval cholesterol.

Cholesterol pochází ze živočišného tuku. Proto nejezte maso. Na „místě činu byl tedy přistižen“ cholesterol a odsoudili jsme ho, aniž bychom ho nejprve postavili před řádný soud.

Vlastně jsme ho postavili před soud, který se zakládal na záměrně posbíraných a zmanipulovaných údajích ojedinělých případů.

Za tím stojí Dr. Ancilia Keys. Korporativní Amerika se touto pravdou obhajuje a vnucuje nám cukr, umělá sladidla a přísady a haldy obilovin.

A takto zdraví Američanů velmi utrpělo.

Chcete více vědeckých důkazů? Jsou tedy nasycené tuky pro nás špatné?

V roce 2010 byl v Americkém žurnálu výživové medicíny (American Journal of Clinical Nutrition) zveřejněn výzkum. Uvedený žurnál je největším světovým žurnálem v oblasti výživy.

Výzkumu se zúčastnilo 500 000 osob, u kterých se zkoumal vliv nasycených tuků na jejich zdraví. Závěr výzkumu: nasycené tuky nemají žádnou souvislost s koronárními onemocněními srdce. (1)

Rychle se přesuňme do roku 2016. Stejný žurnál, ještě více důkazů… Ukázalo se, že nasycené tuky ve skutečnosti SNIŽUJÍ riziko vzniku nemocí srdce. (2)

V roce 2015 Americký žurnál výživové medicíny sice uvedl, že nasycené tuky MAJÍ souvislost se srdečními chorobami, ale ne pokud tuk pochází z ryb, mléčných výrobků a z rostlin. Nasycené tuky, které pocházejí z těchto zdrojů, nejsou problémem. (3)

A toto řekli autoři výzkumu o výsledcích výzkumu:

„Musíme jen potvrdit, že při pozorovaných příčinách koronárních onemocnění velkou roli zřejmě hrají jiné přísady a složky potravy, která obsahuje i nasycené tuky.

Tyto přísady jsou například rafinované cukry v pečivu a sůl ve zpracovaných potravinách.“ Řečeno stručně, na vině jsou ostatní „odpady“ ve stravě, a ne nasycené tuky.

Ještě jedno vedlejší zjištění výzkumu z roku 2015 – čím více tuku konzumujeme, tím je u nás nižší riziko vzniku srdečního infarktu a úmrtí. Jen tolik pro vyznavače nízkého obsahu tuku ve stravě.

A co cholesterol?

Podle nedávného vyjádření AHA nasycené tuky zvyšují hladinu LDL cholesterolu. AHA dále ještě tvrdí, že LDL cholesterol způsobuje ucpávání cév.

To však NENÍ pravda. Není prokázáno, že by LDL cholesterol ucpával cévy a způsoboval srdeční choroby. Ve vyjádřeních AHA je jasně cítit vliv velkého farmaceutického průmyslu.

Proč by pak všichni živočichové produkovali LDL cholesterol? Na to, aby jim způsoboval srdeční infarkty? To je absurdní. LDL cholesterol plní mnoho úkolů, ale mnohé z nich zatím věda ještě není schopna vysvětlit.

LDL cholesterol například transportuje živiny do celého organismu, působí protizánětlivě, má antioxidační účinky a posiluje imunitní systém organismu.

To, že LDL cholesterol posiluje imunitní systém, je potvrzeno faktem, že LDL cholesterol se nachází v povlaku v tepnách.

Koronární onemocnění jsou projevem autoimunity. Kardiologové, přejděte už konečně na nový způsob myšlení.

Pokud ještě jde o LDL cholesterol, záleží na velikosti. Malé, tuhé částečky, pokud je jejich hladina v krvi příliš vysoká, mají souvislost se zvýšeným rizikem vzniku srdečních onemocnění.

V předešlých výzkumech se zatím vždy měřila jen celková hladina LDL cholesterolu. Jenže takto získaný údaj je irelevantní. Na čem opravdu záleží, je však poměr LDL a HDL cholesterolu.

Čím více je částic HDL cholesterolu v poměru k LDL cholesterolu, tím lépe. Toto je prostě fakt, který je dokázaný a neměnný.

Je smutné, že průměrný kardiolog si od prodejců léků nevzal žádné ponaučení.

Moje zkušenost

Když moji pacienti nahradí škrobové cukry a sladidla tukem, začnou se cítit výborně, vypadají výborně, a také výsledky jejich testů jsou výborné.

Hladina částic LDL cholesterolu se sníží, hladina částic HDL cholesterolu se zvýší. Záněty začnou ustupovat. Zlepší se hladina krevního cukru. Pacienti se zbaví nadváhy a cítí se skvěle.

Závěr

Kolikrát budeme ještě slyšet tentýž otřepaný příběh? Kdy přestane AHA strkat hlavu do písku? Zřejmě nikdy.

Koneckonců AHA, ale i Americká asociace diabetiků a jiné společnosti působící v oblasti chorob se přiživují na existenci nemocí.

Nakonec vy sami rozhodujete o tom, která strava je pro vás ta správná. Je to strava našich předků, kteří na ní přežili miliony let, nebo to bude strava na základě doporučení nějaké organizace, která je placená velkým zemědělským a farmaceutickým průmyslem?

Pro vaši pozornost doporučuji mou knihu The Paleo Cardiologist, The Natural Way to Heart Health (Paleo kardiolog – přirozená cesta ke zdraví srdce).